Vintage meubels

Mensen die houden van nostalgie, van warme kleuren en die een portie lef hebben, die kiezen voor vintage meubels en een vintage stijl. Vintage is terug naar dat gevoel van vroeger, in een ietwat modern jasje gegoten. De vintage woonstijl met vintage meubels is een combinatie van natuurlijke materialen en patroontjes en zorgt voor een warme en knusse sfeer. Bovendien kun je aan vintage altijd je eigen creatieve draai geven.

Vaak uitgevoerd in de meer warme houtsoorten

Omdat hout een voorname rol speelt in vintage wonen, zijn vintage meubels vaak ook uitgevoerd in de meer warme houtsoorten. Ook het tegenwoordig erg populaire steigerhout past overigens prima binnen de vintage stijl. Vintage staat echter ook nadrukkelijk voor andere natuurlijke materialen als staal, leer en wol. Ook vintage meubels van deze materialen maken een nostalgisch huis helemaal af. Voeg daar nog vloerkleden aan toe voor nog meer warmte en je vintage hart gaat helemaal open.

Combineer aardetinten met olijfgroen en okergeel

Vintage meubels koop je vooral en bij voorkeur in aardetinten. In bruin en beige dus vooral en voor zover mogelijk in combinatie met okergeel, olijfgroen en oranje. Vintage staat ook nadrukkelijk voor lef. Je moet het maar durven om behalve vintage meubels voor een bloemetjesmotief aan de muur te kiezen en om dat motiefje vervolgens ook nog eens subtiel terug te laten keren in kussens op je vintage bank.

Vintage MeubelsVind verrassende vintage meubels bij de Kringloopwinkel

Het mooie aan kiezen voor vintage in je woonkamer is dat vintage op geen enkel vlak echt helemaal vast ligt. Dit geldt voor zowel vintage meubels als voor de rest van de inrichting en dit maakt dat je prima je eigen creativiteit kunt koppelen aan je vintage meubels en de inrichting. Wat veel mensen doen in de zoektocht naar vintage spullen is het bezoeken van kringloopwinkels, die vaak verrassende producten voor nog verrassender en heel kleine prijzen aanbieden.

Zoek zeker ook eens goed op zolder

Het is in dit kader ook verstandig om eens bij jezelf of je ouders op zolder te gaan zoeken. Want niet zelden worden daar de meest fraaie stoelen, krukken, lampen, vloerkleden en dressoirs aangetroffen, onder een dikke laag stof maar daarom beslist niet minder fraai en niet minder mooi voor in je vintage woonkamer. Ook dit is wat vintage juist zo leuk maakt, je koopt het niet alleen in de meubelzaak maar koopt juist de bijzondere producten op plaatsen waarvan je dat niet verwacht.

Meer vintage meubels vind je op www.tweedehandslundia-zoetermeer.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *