Collectief particulier opdrachtgeverschap voor de toekomst

Voor veel mensen is het best wel lastig, met alle eisen vanuit de overheid, om zelf een energiezuinige woning te bouwen. Het is zeker wel mogelijk mits je genoeg geld hebt en tijd wilt vrijmaken ervoor maar het kan veel simpeler! Het is namelijk ook mogelijk om gebruik te maken van een collectief particulier opdrachtgeverschap. Een collectief particulier opdrachtgeverschap is een vorm van projectontwikkeling dat ontwikkeld wordt door de bewoners die er in de toekomst gaan wonen. Op deze manier kan een groep mensen samen zelf de opdrachtgever zijn van hun toekomstige woning. Zo kan er een nieuw project worden gestart doordat een groep woningzoekende samen de stap wilt zetten. Hier komt echter wel het een en ander bij kijken. Lees nu snel verder in deze blog over het collectief particulier opdrachtgeverschap.

Met het oog op de toekomst

Het collectief particulier opdrachtgeverschap is dus een samenkoming van woningzoekende die het heft in eigen handen nemen. Het kan echter erg ingewikkeld zijn om te voldoen aan alle eisen voor een nieuwbouw project. Dit is de reden waarom men gebruikt maakt van collectief particulier opdrachtgeverschap. De mensen die in het collectief zitten nemen dan gezamenlijk een bemiddelaar die ervaring heeft in het aannemers landschap. De bemiddelaar is een rechtspersoon en heeft verstand van zaken binnen de bouwsector. Zodra je je eigen opdrachtgever bent zullen alle vragen bij jou komen te liggen. Dit is de reden waarom mensen die gebruik maken van een collectief particulier opdrachtgeverschap ook een rechtspersoon als bemiddelaar er bij betrekken. Deze bemiddelaar heeft verstand van de sector en behoedt jou/jullie voor problemen.

Energie en wonen

Een energiezuinige woning is wel zo handig vandaag de dag. Er wordt steeds beter gelet op de uitstoot die wij als samenleving produceren. Dit heeft geleid tot strengere wet en regelgevingen vanuit de overheid. Een energiezuinige woning zal bijvoorbeeld meer subsidie ontvangen en sneller geaccepteerd worden als beleidsplan voor een bepaald stuk grond. Bij het collectief particulier opdrachtgeverschap worden bijvoorbeeld adviezen zoals deze gegeven door de ingehuurde rechtspersoon. Het is essentieel om een rechtspersoon aan jou/jullie kant te hebben staan om niet te struikelen over regel en wetgevingen overtredingen die makkelijk voorkomen hadden worden.

 

 collectief particulier opdrachtgeverschap

 

Bij een collectief particulier opdrachtgeverschap is het voor de toekomstige bewoners om samen de buurt te creëren. Dit biedt een grotere beleving en een sterkere band met de omgeving. Van te voren zal ook door middel van onderlinge gesprekken een eigen buurt gevormd. Alles draait om het collectief en doordat de toekomstige bewoners samen beslissen zal er veel gedacht worden aan de beleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *